dinsdag, 5. juni 2007 - 19:16

Wildwest taferelen in Groningen

Groningen

In de stad Groningen heeft dinsdagmiddag een schietpartij plaatsgevonden in de Indischebuurt die leek op een scène uit een wildwest film. Hierbij is één slachtoffer gevallen en volgens een woordvoerder van de politie Groningen is het een wonder dat er niet meer slachtoffers zijn. Ten tijden van de schietpartij was het zeer druk op straat.
Door de schutter werden meerdere schoten afgevuurd die niet alleen het slachtoffer raakte.

Rond 17.15 uur verliet het slachtoffer een afhaalrestaurant aan de Padangstraat en kwam op straat de schutter tegen. Deze begon direct met een pistool op het slachtoffer te schieten. Het slachtoffer wist te ontkomen en rende verder de Padangstraat in, gevolgd door de schutter. Deze opende opnieuw het vuur op het slachtoffer. Het slachtoffer, die door de schietpartij in zijn bovenbeen werd geraakt, werd door een andere man in een auto gesleurd en naar een ziekenhuis vervoerd.

Bij aankomst van de politie bleek zowel het slachtoffer, als de schutter verdwenen te zijn. Wel bleek een niets vermoedende fietser, die op het moment van de schietpartij passeerde, geraakt te zijn door een uit koers geraakte kogel. Wonderlijk genoeg is daarbij niet de bestuurder geraakt, maar alleen zijn fiets. Hierdoor bleef de passant ongedeerd.

Door het grote aantal getuigen, wist de politie een goed signalement te krijgen van de schutter. Ook was bekend dat hij via het Sabangplein naar het Deliplein was gegaan. Toen de politie rond 18.45 uur op het Deliplein was, kwam de verdachte met nog een man uit een woning lopen. Beide mannen zijn daarop aangehouden en ingesloten voor verhoor. De toedracht van de schietpartij moet nog worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):