Daarnaast moeten alle winkeliers hun alarmsysteem opnieuw aanmelden. Wie dit niet voor 1 april 2007 heeft gedaan, wordt niet meer aangesloten op de alarmcentrale van de beveiligingsbranche. Deze administratieve, geldverslindende rompslomp was niet nodig geweest als de alarmcentrales hun zaken goed op orde zouden hebben. Het Platform Detailhandel Nederland vindt dit onbegrijpelijk.
Winkeliers investeren fors in preventie. Het overgrote deel van de 120.000 winkels in Nederland heeft een inbraak- en/of overvalalarmsysteem. In de afgelopen vijf jaar heeft de detailhandel hieraan 750 miljoen euro uitgegeven. Door de afspraken over alarmopvolging wordt de winkelier gedwongen onnodig extra te investeren in beveiliging. Nu moeten winkeliers aanpassingen doen aan hun inbraak- en overvalalarmsystemen, zelfs als zij onlangs nog hebben geïnvesteerd in diezelfde alarmsystemen.
Het Platform Detailhandel Nederland roept politie en beveiligingsbranche op om genoemde afspraken over opvolging van inbraak- en overvalalarmsystemen op te schorten. Het eist alsnog een plaats aan tafel met beide partijen om een correcte invulling te geven aan het inbraak- en overvalalarmsysteem.
woensdag, 17. januari 2007 - 10:52
Winkeliers verwerpen afspraak alarmopvolging
Amsterdam
Het Platform Detailhandel Nederland verwerpt de afspraken van politie en beveiligingsbranche over de opvolging van inbraak- en overvalalarmsystemen. De winkeliers, eindgebruikers van de alarmsystemen, zijn hierbij niet rechtstreeks betrokken geweest. Veel winkeliers worden gedwongen hun alarmsystemen aan te passen.
Provincie:
Tag(s):