woensdag, 29. oktober 2008 - 13:05

Aanhoudingen in onderzoek overval buschauffeur

Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft maandag 27 oktober vijf mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval op een buschauffeur. De mannen, in de leeftijd van 19, 20, 21, 21, en 22 jaar, meldden zich vrijwillig bij de politie, nadat camerabeelden van de overval waren getoond op TV Rijnmond. Dit maakte de politie woensdag bekend.

De vijf pleegden donderdagochtend 18 september een overval op een RET nachtbus, waar op dat moment geen passagiers inzaten. De mannen schopten de chauffeur en hebben de man met een stroomstootwapen meerdere malen in zijn nek geraakt. Daarbij is de kassa-lade meegenomen en de portemonnee van de chauffeur; in totaal zo'n 400 euro. Ze hadden ook de busstempel meegenomen.

Van de beroving zijn camerabeelden veiliggesteld die in het programma TV Veilig zijn getoond op donderdagavond 23 oktober. Naar aanleiding van deze uitzending zijn enkele anonieme tips binnengekomen bij de politie. Ook is er gebeld met de tiplijn. De mannen wisten intussen dat de politie ze op het spoor was gekomen, en onder druk van deze wetenschap, heeft het vijftal zich 'vrijwillig' gemeld. Ook het stroomstoot¬wapen is aangetroffen en in beslag genomen. De jongeren zijn direct aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):