dinsdag, 5. augustus 2008 - 9:33

Barbecue zonder voedselinfectie

Amsterdam

Een gezellige zomerse barbecue wil nog wel eens uitdraaien op een vervelende nacht met buikklachten. De boosdoener: vlees dat niet goed gaar is. Vanaf deze week is in Nederland echter de Bakstick verkrijgbaar, een slim stokje dat vertelt of vlees gaar is of niet. De Bakstick is een stokje met een temperatuurgevoelige punt. Komt de punt na tien tellen rood gekleurd uit het vlees, dan is het vlees gaar. Is de punt zwart of half rood, dan is het vlees nog niet eetbaar.

Vlees is gaar wanneer het een temperatuur van 72 graden Celsius heeft bereikt. Dat kan men aan de buitenkant natuurlijk niet zien. De stick biedt een eenvoudige en betaalbare oplossing.

Op de punt van de Bakstick zit een temperatuurgevoelig laagje. De stick moet 5 tot 10 tellen in het vlees worden geprikt. Daarna geeft de punt de uitslag. Rood: het vlees is gaar. Zwart (of gemengd rood en zwart): het vlees is niet gaar. Sticks voor vis, gevogelte en vlees niet door elkaar gebruiken in verband met de hygiëne.

Onlangs nog bleek uit een RIVM-rapport dat jaarlijks 300.00 tot 750.000 mensen last hebben van een voedselinfectie.

De Bakstick wordt in een setje van 10 stuks verkocht en is vooralsnog alleen via internet verkrijgbaar op www.bakstick.nl.
Categorie:
Tag(s):