dinsdag, 11. maart 2008 - 12:19

Brandweerlieden onderscheiden tijdens korpsavond

Rhenen

Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer van de gemeente Rhenen werden brandweerlieden in het zonnetje gezet. Ook werden er diverse certificaten en diploma’s door burgemeester Joost van Oostrum uitgereikt. Ernst de Rhoter en Ruud Smits werden gehuldigd omdat zij zich al dertig jaar voor de plaatselijke brandweer inzetten.

Herman Hootsen vierde zijn 25-jarig jubileum bij de brandweer, terwijl Jeroen Brouwers en Jan Willem Lammers daar intussen twaalfenhalf jaar deel van uit maken. Bij de opleiding ‘Manschap’ behaalden Gertjan van den Berg, Marinus van Daalen, Jaap Jansen Schoonhoven, Evert Quint en Willem van Welie het diploma ‘Brandwacht’. Ook haalde dit vijftal bij de opleiding Brandwacht 1e Klasse het certificaat ‘Repressie’.

Hendrik Meijer mocht het certificaat van de opleiding ‘Hulpverlener’ in ontvangst nemen. En behaalde Ernst de Rhoter via zijn werkgever de opleiding ‘Onderbrandmeester’. De leden van de secties Achterberg, Elst en Rhenen volgden daarnaast de opleiding Automatische Externe Defibrillator (AED), schokapparaten die kunnen helpen bij een reanimatie.
Provincie:
Tag(s):