maandag, 9. juni 2008 - 8:37

Campagne tegen rood staan

Den Haag

Vandaag maandag 9 juni geeft staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de aftrap van de herstart van de Postbus 51 campagne ‘Blijf Positief’. Deze massamediale campagne moet mensen wakker schudden en bewust maken van het feit dat teveel rood staan, lenen, kopen op krediet of afbetaling niet zonder risico is.

Voordat je het weet zit je diep in de schulden. De campagne moet aansporen om in actie te komen om problemen te voorkomen. Een derde van alle Nederlanders staat in het rood of heeft een lening bij de bank(geen hypothecaire lening).

Een kwart van de Nederlanders kijkt niet van tevoren naar het totale bedrag dat zij moeten betalen wanneer zij een product op afbetaling kopen. Opvallend is dat 43% van de mensen met het laagste inkomen er voor zorgen niet rood te staan. Mensen met een modaal inkomen staan vaker rood dan mensen met een benedenmodaal inkomen. Dat zijn de resultaten van een onderzoek over lenen en rood staan onder meer dan 1000 Nederlanders van 18 jaar en ouder.
Categorie:
Tag(s):