zaterdag, 16. augustus 2008 - 20:17

Controle KLPD op IJsselmeer levert gestolen speedboot op

Enkhuizen

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben zaterdag 16 augustus 2008 tussen 10.00 en 18.00 uur op het IJsselmeer ter hoogte van Enkhuizen de recreatiecontrole ‘Regenboog’ gehouden. In totaal zijn 44 watersporters gecontroleerd. Een 29-jarige man uit Twisk is aangehouden omdat hij met een speedboot voer die sinds begin 2008 als gestolen stond geregistreerd.

Er zijn 13 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende feiten. Agentschap Telecom maakte vijf keer proces-verbaal op voor onjuist geregistreerde marifoons.

De Douane trof in de brandstoftank van een boot 4000 liter rode diesel aan. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten trof o.a. drie speedbootbestuurders zonder vaarbewijs en bekeurde een motorrijder die met 80 km/uur over een steiger reed waar kinderen op speelden. De Belastingdienst en de Nationale recherche gaan een aantal vervolgonderzoeken instellen.

De controle had o.a. als doel: handhaving op alle wet- en regelgeving die betrekking hebben op de recreatievaart, preventie werking van de actie en samenwerken met de ketenpartners.

In totaal werkten 27 opsporingsambtenaren van de volgende diensten mee: Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken, Belastingdienst, Douane en de volgende diensten van het Korps landelijke politiediensten: Meldkamer, Landelijk Vaartuigen Team, Recherche Unit IJsselmeer/Friese Wateren, Dienst Nationale Recherche, Dienst Waterpolitie.
Provincie:
Tag(s):