maandag, 28. april 2008 - 22:41

Eerste huwelijk in gerestaureerde kerk

Ingeborg Goutbeek en Arjen Lasthuis zijn het eerste bruidspaar dat gaat trouwen in de gerestaureerde kerk van Vierhuizen. Het huwelijk wordt op
25 april 2008 om half 3 voltrokken door burgemeester Joan Stam van de gemeente De Marne. De burgemeester zal de twee persoonlijk in de echt verbinden, omdat dit het eerste burgerlijk huwelijk in de kerk van Vierhuizen is.

De burgemeester zette zich actief in om het geld voor de restauratie van
de kerk bij elkaar te krijgen. Na de restauratie eind 2007 werd de kerk een burgerlijke huwelijkslocatie van de gemeente De Marne.

Arjen, de bruidegom, is opgegroeid in Vierhuizen en voelt zich verbonden met het dorp. Zijn bruid komt oorspronkelijk uit Dalfsen, maar voelde zich onmiddellijk in het dorp thuis. Toen de kerk van Vierhuizen meedeed aan het programma BankGiro Loterij Restauratie, gaf Ingeborg aan, dat als de kerk zou winnen, zij en haar vriend de eersten zouden zijn die er zouden trouwen. Op 25 april is het dus zo ver.

Op 21 december 2006 won de kerk van Vierhuizen een miljoen euro in
het programma BankGiro Loterij Restauratie. Met dit bedrag werd de kerk helemaal gerestaureerd en een jaar later werd het gebouw officieel in gebruik genomen. De kerk wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor concerten.
Provincie:
Tag(s):