donderdag, 5. juni 2008 - 10:07

Gemeenterraadslid weigert gestolen autoradio's

Groningen

SP-jongerenorganisatie ROOD heeft een zak autoradio’s aan VVD-gemeenteraadslid Betty de Boer overhandigd. ROOD protesteert zo tegen de werkleerplicht en de uitingen van De Boer daarover. Het raadslid bagatelliseert volgens de SP-jongeren de gevolgen die de werkleerplicht zal hebben.

Het raadslid wilde de ‘gestolen’ autoradio’s niet aannemen, maar ging wel in discussie. ROOD-woordvoerder Leon Botter: 'Ze bleef de gevaren ontkennen van de werkleerplicht, die mensen onder de 27 die niet kúnnen werken ook treft. Die moeten dan rond zien te komen van een schamele 240 euro per maand. Alsof iemand van 25 geen dak boven zijn hoofd nodig heeft.'

Het kabinet wil deze plicht per 1 januari invoeren. Jongeren zonder opleiding of werk zullen hun uitkering zien teruggaan tot het ‘giftdeel’ van de studiebeurs, ca. €240 per maand. Afgelopen week ontstond commotie in de media door een uitspraak van SP-wethouder Peter Verschuren, die de vrees uitsprak dat het ontnemen van uitkeringen van tienermoeders hen tot de prostitutie zou veroordelen.
Provincie:
Tag(s):