maandag, 18. augustus 2008 - 21:49

Inbraken in boten Braassemermeer opgelost

Alkemade

De politie denkt met de aanhouding van drie verdachten ongeveer veertig inbraken c.q. insluipingen in boten te hebben opgelost bij jachthavens rondom het Braassemermeer. De politie constateerde een stijging van het aantal aangiften uit boten die aangemeerd lagen in dit gebied en stelde een onderzoek in.

De afgelopen week werden na een melding een 29 jarige vrouw uit Wormerveer en twee Amsterdammers van 19 en 20 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een boot.
De alerte getuige belde de politie over de inbraak in jachthaven de Brasem en zag de drie personen in een kleine motorboot wegvaren richting Woubrugge. De politie trof de boot van de verdachten aan in de Hemmen. Daar bleken de verdachten in een tent te zitten waar ze werden aangehouden.

In de boot en in de tent werden meerdere goederen aangetroffen die naar nu blijkt van diefstal uit boten afkomstig zijn. De 19 jarige verdachte bekende die woensdagavond te hebben ingebroken in twee boten bij jachthaven De Brasem. Uit de boten werden twee autoradio’s en een CD-speler gestolen. Enkele inbeslaggenomen goederen konden al snel aan enkele aangiften van diefstal worden gekoppeld, waarna de verdachten voor het verdere onderzoek langer vastzaten in het politiebureau. De twee mannen uit Amsterdam bekenden uiteindelijk ongeveer veertig inbraken in boten bij jachthavens rond het Braassemermeer. De inbraken zouden sinds begin juli dit jaar zijn gepleegd.

De verdachten doorzochten tijdens hun rooftochten meerdere boten in één nacht. Zo werden in de nacht van zondag 10 op maandag 11 augustus twaalf boten bij de jachthaven aan de Buddens Hosangweg bij Oude Wetering doorzocht. Eind juli werden in zeventien boten bij een jachthaven in de Wijde Aa ingebroken. Bij de inbraken c.q. insluipingen werd een grote hoeveelheid goederen, onder meer een geluidsbox, radio CD-spelers, zonnebrillen, een buitenboordmotor, verrekijkers, geld, een viskoffer, een LCD televisie, toilettassen, gestolen. Deuren en kastjes werden vernield waardoor schade is ontstaan. De politie rond nu het onderzoek af en zal van de nog aanwezige en inbeslaggenomen goederen, de eigenaren benaderen. De verdachten zullen zich voor hun daden voor justitie mogen verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):