maandag, 28. april 2008 - 11:55

Inhaalrace Verstappen strandt op de tweede plek

Jos Verstappen en Peter van Merksteijn hebben zich in de tweede race van het Le Mans Series-seizoen neer moeten leggen bij een tweede plek. Het duo van Van Merksteijn Motorsport leek op het circuit van Monza op weg naar een tweede zege, maar werd van achteren aangereden door Peter Dumbreck in een Spyker. De Porsche RS Spyder was beschadigd en het team keerde na reparatiewerkzaamheden als negende in de LMP2-klasse terug op de baan.

Van Merksteijn en Verstappen begonnen aan een inhaalrace die eindigde op de tweede plek in de klasse en op een negende in de algemene eindrangschikking. Team Essex van de Denen Casper Elgaard en John Nielsen won de race in de LMP2. Naast Van Merksteijn en Verstappen mocht er na de race nog een Nederlander naar het podium. Horag Racing met Jan Lammers finishte als derde in de LMP2 en als tiende algemeen.

Peter Kox kon geen potten breken in de GT1-klasse. De Nederlander kwam in de Lamborghini Murcielago voor IPB Spartak Racing als vierde en laatste in zijn klasse over de streep. Nog verder naar achteren vinden we het Barazi Epsilon-team, waarvoor Michael Vergers uitkomt. Het team had veel problemen, legde maar 116 ronden af (tegenover de 173 van de winnaar algemeen) en besloot de 1000km van Monza als zesendertigste.

De winst in de LMP1-klasse ging naar de Peugeot van Pedro Lamy en Stephane Sarrazin, maar daar was wel een controversiële actie voor nodig. Het team had een stop and go-penalty ontvangen voor het inhalen onder geel, maar voordat die ingelost werd, botste de Peugeot eerst met de Audi met startnummer 2. Die had daardoor een lekke band en moest langzaam terug naar de pits, waardoor Peugeot de leiding behield na het inlossen van de straf.
Categorie:
Tag(s):