dinsdag, 4. maart 2008 - 13:38

Loslopende honden zetten tanden in voorbijgangers

Almere

Dinsdagochtend rond 08.00 uur heeft de politie in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten twee loslopende honden gevangen. De honden hadden even daarvoor twee voorbijgangers gebeten. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

In de ochtend kreeg de politie een melding dat er een persoon gebeten zou zijn door een hond. Toen de politieagenten ter plaatse kwamen zagen zij twee herdershonden die agressief rondliepen en hapten naar voorbijgangers. Eén van de voorbijgangers was de 10-jarige, hij werd bij het voorbij fietsen in zijn enkel gebeten en viel van zijn fiets.

Asiel
Omdat de eigenaar nergens te bekennen was, werd een hondengeleider van de politie ingezet om de honden te vangen. Met hulp van buurtbewoners lukte dit. De twee herdershonden zijn door de politie in beslag genomen en door een dierenambulance overgebracht naar het asiel.

Later bleek dat ook de 34-jarige man uit Amsterdam slachtoffer was geworden van de bijtende honden. De gewonde man is met zijn verwondingen eerst naar het ziekenhuis gegaan, hierna meldde hij zich aan het politiebureau. De politie Almere Buiten onderzoekt hoe het kon dat de honden zonder toezicht op straat liepen.
Provincie:
Tag(s):