maandag, 28. juli 2008 - 9:47

Man ernstig gewond na aanrijding met slapende automobilist

Beesd

Een 53-jarige automobilist uit Tiel raakte zondagochtend rond 06.20 uur ernstig gewond bij een verkeersongeval op de A2 bij Beesd. De veroorzaker was in slaap gevallen na vele uren autorijden.

Een 31-jarige Fransman reed op de A2 richting Utrecht en is volgens eigen zeggen tijdens het autorijden in slaap gevallen. Zijn medepassagier sliep op dat moment op de achterbank. Vermoedelijk is de Fransman met zijn auto achterop de personenauto van de Tielenaar gereden, die in dezelfde richting reed. Door de aanrijding tolde het voertuig van de Tielenaar en ging over de kop.

Getuigen zagen vlak voor het ongeval de auto van de Franse bestuurder hard en slingerend rijden. Direct na het ongeval stopten deze mensen en snelden naar de auto van de Tielenaar om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. De autoportieren waren zodanig vervormd dat zij met geweld de deur en raam geopend hebben om hem eerste hulp te verlenen. Dit is door de hulpdiensten bij aankomst overgenomen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd in verband met zijn letsel. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van politiekorps Gelderland-Zuid heeft een verkeerstechnisch sporenonderzoek gedaan.

De 31-jarige automobilist is door de politie aangehouden en ingesloten. Tijdens het politieverhoor verklaarde de man in slaap gevallen te zijn na vele uren autorijden en drugs gebruikt te hebben die nacht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag.
Provincie:
Tag(s):