zaterdag, 17. mei 2008 - 17:30

Meiden plegen 60 diefstallen

Delfzijl

De politie heeft in totaal zo’n 60 winkeldiefstallen in Delfzijl, Appingedam en Holwierde opgelost. Tegen tien jongeren, in leeftijd variërend van 13 tot en met 16 jaar en afkomstig uit de eerder genoemde plaatsen en uit Bierum, is hiervoor proces-verbaal opgemaakt. Een klein deel van de buit, waaronder sieraden en kleding, is weer terug.

De zaak kwam aan het rollen nadat in april in Delfzijl vier meiden op heterdaad in een winkel waren betrapt toen ze enkele shirtjes probeerden te stelen. Uit een onderzoek door ondermeer de jeugdagenten werd snel duidelijk dat het viertal meer op z’n kerfstok had en dat er nog meerdere daders in het spel moesten zijn. Daarbij kwamen nog zes verdachten in beeld, grotendeels meiden.

De jeugdige dieven gingen steeds in wisselende samenstelling op pad. De groep kende twee informele leidsters, 13 en 14 jaar. Bij nagenoeg alle diefstallen was steeds een van deze twee aanwezig.

De verdachten gaven als motief dat ze op het dievenpad waren gegaan uit kooplust en door gebrek aan geld. De buit bestond uit artikelen van diverse aard, variërend van cosmetica, drank, snoep, kleding tot en met sieraden. De waarde bedraagt ongeveer duizend euro.
Provincie:
Tag(s):