maandag, 9. juni 2008 - 20:42

NK Skeeleren succesvol verlopen (Stond er zaterdag al in)

Almere

Almere kan terugkijken op een geslaagd Nederlands Kampioenschap Skeeleren op de weg. De almeerse Schaatsvereniging organiseerde afgelopen zaterdag deze kampioenschappen op de Binderij. Wethouder Martine Visser gaf het startschot voor de wedstrijd van de veteranen.

Bij de heren was er een bijzondere ontknoping. Een zware regenbui tijdens de race van de heren had de omstandigheden totaal veranderd.Pas in de laatste meters kwam Gary Hekman met een machtige sprint langs Roy Boeve. Zijn spagaatfinish strekte net iets verder dan die van Roy die uiteindelijk 2de werd. Mark Horsten pakte brons.

De ene na de andere grote naam (Bob de Vries, Ingmar Berga, Koen Verweij) gaven op het gladde wegdek voortijdig op. In de eerste helft was Ingmar Berga veelvuldig in de aanval geweest.

Sjoerd Huisman die normaliter tot de favorieten zou behoren op de snelle ronde van 655 meter was, na een valpartij in de 14e ronde, ook gestopt.

De overige wedstrijden gaven ook mooie competities te zien. ASV had zelf een kidsrun georganiseerd, waaraan een 20-tal jonge enthousiaste rijders aan mee hebben gedaan. Het ging daar ook fanatiek aan toe.

De Almeerse Schaats Vereniging heeft naast het NK skeeleren tijdens het Breijer Skeeler Event Almere ook een toertocht georganiseerd. Hieraan deden 130 deelnemers mee, die 10, 22, 30 of 40 km hebben gereden.

Door het mooie weer ging dit voor de meeste deelnemers redelijk eenvoudig. De deelnemers waren enthousiast over het parcours en de verzorging. Zo kan ASV terugkijken op een geslaagd evenement met bijna 500 deelnemers en ongeveer 2.000 bezoekers.
Provincie:
Tag(s):