maandag, 15. september 2008 - 21:05

OBS De Springplank in Eexterveen krijgt Drents Verkeersveiligheids Label

Eexterveen

Op woensdag 17 september 2008 om 11.30 uur wordt aan OBS De Springplank te Eexterveen het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) uitgereikt. OBS De Springplank voldoet aan de kwaliteitseisen die aan het Drents Verkeersveiligheidslabel worden gesteld. De school geeft structureel aandacht aan het verkeersonderwijs in en om de school.

Verkeerswethouder Henk Santes en onderwijswethouder Hedwig Udding-Blok zullen de school op feestelijke wijze het certificaat van “een verkeersveilige school“ overhandigen en het bijbehorende wandschildje, op de school onthullen.

De school heeft een programma gemaakt waarin de kinderen een prominente rol spelen. Zo komt Seef, de mascotte van het DVL, in alle groepen met een presentje (sleutelhanger). Ook wordt het schoolplein versierd en is er een traktatie.

Het feest wordt vooraf, vanaf 10.30 uur, opgesierd met een demonstratie van de brandweer uit Annen. Kinderen maken kennis met de brandweerwagen en mogen zelfs met een waterslang spuiten.

De kinderen hebben voor die feestelijke woensdag een kleurplaat ingekleurd. Alle werkjes worden tentoongesteld en de wethouders zullen samen met Seef en de verkeersouders van de school de mooiste platen belonen met een prijsje.
Provincie:
Tag(s):