zondag, 27. juli 2008 - 9:45

Ook wietteler gaat op vakantie......

Tilburg

Bij controle van een woning van een vakantieganger stuitte de politie op een kleine wietplantage. De man in kwestie had zijn afwezigheid bij de politie gemeld. Veel mensen maken gebruik van deze extra service van de politie. De politie houdt tijdens hun vakantie een oogje in het zeil en kan in geval van nood een sleutelhouder bereiken.

Vrijdagochtend 25 juli maakten agenten hun ronde in het kader van het vakantiewoningenproject. Bij een van de adressen zagen ze dat er beweging was in de bewuste woning.

Bij controle bleek het te gaan om twee personen, waaronder de sleutelhoudster. Ze kwamen de post en de plantjes van de bewoner verzorgen. De agenten roken letterlijk onraad, want er hing een sterke hennepgeur in de woning.

Nader onderzoek wees uit dat er op de zolder een kleine hennepkwekerij ingericht was. Vervolgens werden er drie assimilatielampen en 12 hennepplanten in beslag genomen.

Uitnodigingsbrief voor bewoner
Voor de bewoner, een 52-jarige Tilburger, liet de politie een uitnodigingsbrief achter. Hij wordt na thuiskomst van zijn vakantie nader verhoord vanwege overtreding van de Opiumwet.

De agenten gaan er overigens van uit dat de twee sleutelhouders, waaronder de dochter van de verdachte, te goeder trouw handelden en niet op de hoogte waren van de wietplantage.

In het kader van inbraakpreventie maakt de politie de straatnaam van dit voorval niet bekend. De bewuste woning ligt in het noordelijke gedeelte van Tilburg.
Provincie:
Tag(s):