dinsdag, 8. januari 2008 - 10:40

Politie pakt oplichter in kraag

Rotterdam

De politie van Rotterdam Rijnmond heeft maandagmiddag een man aangehouden voor oplichting. Rond één uur wilde een beddenfabrikant een bed afleveren aan de Valkreek in Rotterdam.

Hier aangekomen zwaaide een man naar hen en gaf aan dat de spullen voor hem bedoeld waren. Hierop werden deze uitgeladen en in de hal van de flat geplaatst.

Aangezien de man geld wilde halen bij zijn woning aan Capelle aan den IJssel reden de chauffeurs hierheen. Op een stuk waar minder hard gereden werd sprong de verdachte uit de auto. Hierop reden de chauffeurs naar de woning aan de Valkreek waar de afgeleverde goederen inmiddels verdwenen waren.

Getuigen verklaarden dat een bus van een verhuurbedrijf de goederen kort daarvoor had opgehaald. Na contact met het verhuurbedrijf werd achterhaald wie de huurder van de betreffende bus was. De werkgever van de chauffeurs is naar deze 27-jarige Spijkenisser gegaan en de chauffeurs herkende hem als de verdachte. Hierop is de politie gewaarschuwd. De verdachte is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):