donderdag, 12. juni 2008 - 7:31

Resten pluimvee en laagvliegende meeuwen zorgen voor chaos op A1

Bunschoten

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek naar het verliezen van pluimveeslachtafval over een afstand van ongeveer 18 kilometer op de rijksweg A1 en A27.

Op donderdag 12 juni 2008 omstreeks 04.00 uur is ter hoogte van Bunschoten vermoedelijk de klep van de tankauto opengegaan en is de chauffeur hierop door een andere weggebruiker op de rijksweg A27 ter hoogte van Almere op geattendeerd.

De 33-jarige chauffeur uit Bunschoten heeft nog wel op de politie gewacht, maar is naar een half uur verder gereden. Hij zal nader worden gehoord.

De rechter rijstrook is afgesloten in verband met schoonmaak-werkzaamheden. Er is sprake van laagvliegende meeuwen die op het slachtafval afkomen. Het opruimen van het slachtafval gaat tot zeker 09.30 uur duren.

Rond half acht meldt de VID een file van 18 kilometer tussen Barneveld en Eembrugge. Verkeer richting Amsterdam kan beter omrijden via Utrecht waarbij men gebruik kan maken van de A28 en de A27. Verkeer dat vanuit Apeldoorn richting Utrecht en Amsterdam wil kan beter omrijden via de A30 en de A50.
Provincie:
Tag(s):