woensdag, 2. januari 2008 - 14:11

Taxatie- en inkoopdagen van oude en zeldzame boeken

Ouddorp

In januari wordt op twee locaties in Zuid-Holland een taxatie / inkoopdag van oude boeken gehouden door antiquaar / taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Ouddorp. Hij is deze dagen bereid uw oude (antieke) boeken, handschriften en of oude bijbels te taxeren of wel in te kopen. Oude ansichtkaarten zijn ook welkom. De heer De Jong uit Oudemirdum zal hem terzijde staan met het taxeren van kaarten, oude foto’s , albums, etc.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, (staten)bijbels, theologie en topografie. Er zullen ook een paar voorbeelden te zien zijn van antieke boeken. Voor restauratie kan een afspraak gemaakt worden.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Vorig jaar januari taxeerde hij in Pijnacker. Inmiddels heeft hij meer dan 150 taxatiedagen achter de rug.

Er is altijd voldoende parkeergelegenheid en de koffie staat klaar op de volgende locaties ;
Vrijdag 4 januari van 13 – ca. 17 uur in het Cultureel centrum ’t Manneke, aan de Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs Tel. 010 – 5114976.

Woensdag 16 januari van 13- ca.17 uur in het Campanile hotel Vlaardingen, Kethelweg 220-222 in Vlaardingen. Tel. 010 – 4700322.

Voor taxatie wordt 3,- euro per persoon in rekening gebracht en gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van een boek is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. Onlangs werd in Noord-Holland een handgeschreven Bijbel ,,ontdekt�. Door bemiddeling van Molendijk ligt deze Bijbel nu in één der Rijksbibliotheken.
Desgewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Voor inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk te Ouddorp, Tel. 0187-687506 of 06-51950097. info@molendijkboeken.nl
Provincie:
Tag(s):