donderdag, 3. januari 2008 - 22:22

Unamic meest ondernemende bedrijf 2007

Almere

Op woensdag 2 januari jl. werd Unamic Customer Contact & Sales uitgeroepen tot het Meest Ondernemende Bedrijf van 2007 in Almere. Tijdens de traditioneel goed bezochte nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) in de schouwburg aan de Esplanade, overhandigde wethouder van Economische Zaken Martine Visser de wisseltrofee aan directeur Jeroen ten Haave van Unamic Customer Contact & Sales.

Unamic is een facilitair contact center dat zich steeds meer richt op het uit handen nemen van klantprocessen van haar opdrachtgevers. Daarbij gaat het om zeer uiteenlopende processen waaronder klantenservice, ict-helpdesk, e-mail afhandeling en het opnemen van meterstanden. Voor de opdrachtgevers van Unamic staan omzettoename, klanttevredenheid en kostenbesparingen vaak centraal.

Het bedrijf heeft ook een spectaculaire groei in het aantal arbeidsplaatsen doorgemaakt. Van 15 medewerkers in 2002 groeide het naar 543 medewerkers op het hoofdkantoor in Almere dit jaar. Met de vestigingen in Amersfoort, Zwolle en Paramaribo telt het bedrijf in het totaal ongeveer 1.300 medewerkers.
In Suriname is Unamic marktleider. Door de glasvezelcapaciteit in Almere profiteert men met deze vestiging van een oplopend kostenvoordeel van 40 procent. Naar verwachting zal het aantal medewerkers in Suriname nog voor het einde van 2008 verdubbelen.

Na een overname in 2002 werd de heer Ten Haave als interim manager aangetrokken omdat het niet goed ging met het bedrijf, dat toen nog onderdeel was van Eneco Energie. Ten Haave besloot het bedrijf over te nemen en weer op te bouwen na een reorganisatie. Unamic groeide uit tot een topspeler in de branche en steeg in drie jaar tijd van de 20e naar de 4e plaats.
Provincie:
Tag(s):