zaterdag, 5. juli 2008 - 21:55

Verdachten van handel in en gebruik van harddrugs aangehouden

Leiden

De recherche van Leiden-Voorschoten heeft de afgelopen maanden een groot onderzoek gedraaid naar de handel in en het gebruik van harddrugs. In totaal heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van het verhandelen van harddrugs en 12 verdachten op verdenking van het gebruik daarvan.

De recherche startte het onderzoek op basis van politie-informatie dat twee dealers sinds oktober 2007 volop harddrugs dealden in de omgeving van Leiden en Voorschoten. Het onderzoek leidde naar de twee verdachten, een 20 jarige man uit Voorschoten en een 21 jarige man uit Leiden, die op 19 juni konden worden aangehouden in Den Haag door het politiekorps Haaglanden. De verdachten werden geconfronteerd met bewijs dat gedurende het onderzoek was verzameld.

In de loop van het onderzoek werden er steeds meer vermeende vaste klanten van de dealers aangehouden. In totaal bleken er 12 verdachten op regelmatige basis drugs af te nemen. De gebruikers komen onder andere uit Voorschoten, Voorhout, Leiden, Lisse en Den Haag. Zij zijn aangehouden en op het politiebureau verhoord.

De twee mannen die verdacht worden van het dealen van drugs zitten nog steeds vast. Onlangs zijn de mannen bij de raadkamer van de rechtbank geweest en de raadkamer heeft de gevangenhouding van hen beiden bevolen voor de duur van 90 dagen.
Provincie:
Tag(s):