zaterdag, 12. januari 2008 - 22:02

Verdwenen politieauto weer terecht

Tilburg

De zaterdag gestolen Ford Focus met politiestriping, is zaterdagavond in Tilburg weer teruggevonden. Met dank aan een oplettende burger trof de politie de auto rond 23.30 uur aan op een bedrijfsterrein aan de Swaardvenstraat, niet ver van de plek waar de auto werd gestolen.

Kort na 23.00 uur meldde een mevrouw zich bij de politie en vertelde dat ze de auto eerder op de avond al had zien staan aan de Swaardvenstraat, maar er eigenlijk geen acht op had geslagen. Toen ze zaterdagavond via de media het nieuws over de gestolen auto vernam, herinnerde zij zich wat ze had gezien. De vrouw is toen naar de Swaardvenstraat gereden en zag dat de Ford er nog steeds stond. Daarop waarschuwde ze de politie.

De auto bleek door het hek van het bedrijfsterrein gereden en daar tot stilstand gekomen. Het voertuig was licht beschadigd; een takelbedrijf heeft de auto afgevoerd. De politie heeft nog geen idee wie achter de diefstal zit en stelt een onderzoek in.

Eerder werd de auto ontvreemd bij een autopoetsbedrijf aan de Jellinghausstraat. Daar stond de wagen tijdelijk met de bedoeling dat de striping en politielogo’s eraf gehaald zouden worden, zodat de auto door de leasemaatschappij weer op de occasionmarkt gebracht kon worden. De auto was niet meer voorzien van zwaailicht en sirene, maar leek van de buitenkant nog wel op een politiewagen. Het voertuig was gebruikt door het korps Brabant-Noord.
Provincie:
Tag(s):