dinsdag, 24. maart 2009 - 9:04

5-voudig Gouden medaillewinnares Vergeer tennist in Beek

Beek

Esther Vergeer, 5-voudig gouden medaillewinnares op verschillende Paralympics en de huidige nummer 1 van de wereld is zaterdag 11 april in actie te zien op de tennisbanen in Beek-Ubbergen. Die dag speelt het Mix-team 2 van Tennisvereniging De Oorsprong competitie tegen het mix-team van OTV uit Oosterbeek.

Een uniquem, want het is de eerste keer dat een rolstoeltennisser een officiële wedstrijd in KNLTB competitieverband speelt tegen een valide tennisser. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) opperde het plan al jaren geleden, echter concreet werd het nimmer. Tot nu toe dan.

Vergeer komt echter niet alleen. In hetzelfde team speelt ook Robin Ammerlaan, gouden medaillewinnaar op de Paralympics in Athene en momenteel Nederlands kampioen en de nr. 2 op de wereldranglijst. Op zaterdag 11 april zijn beide gouden medaillewinnaars in actie te zien. Een derde speler uit het team is Steven Bannink. Bannink begeleidde onder andere Vergeer en Ammerlaan als fysiotherapeut tijdens de laatste Paralympics in Beijing. Het team wordt gecompleteerd met nog 2 valide tennissters.

Tussen 13.30 uur en 17.00 uur zullen Vergeer en Ammerlaan hun wedstrijden spelen. Het tennispark is vanaf 13.00 uur geopend, de entree is gratis. TV De Oorsprong nodigt iedereen uit om op haar tennispark naar deze unieke wedstrijden te komen kijken. Het tennispark ligt aan de Alde Weteringweg in Beek-Ubbergen, nabij de voetbalvelden en het Wylermeer.
Provincie:
Tag(s):