dinsdag, 21. juli 2009 - 12:16

Aanhouding voor verkrachten en aanranden bejaarden

Koggenland

Een 42-jarige man uit het Noord-Hollandse Koggenland is aangehouden op verdenking van het verkrachten van een hoogbejaarde vrouw in 2004 in Berkhout, en pogingen tot verkrachting op hoogbejaarde vrouwen in 2005 en 2008 in Wognum en Hoogkarspel.

De politie onderzoekt of hij ook verantwoordelijk is voor andere zedendelicten in de periode 2004 tot en met 2005, ook met betrekking tot bejaarde vrouwen.

De politie kwam de man op het spoor door een dna-match. De verdachte is in september 2008 veroordeeld voor huiselijk geweld en een mishandeling, waarna celmateriaal van hem als veroordeelde is afgenomen. Het dna-profiel is opgenomen in de dna-databank. Het dna bleek overeen te komen met het dna dat bij de verkrachte vrouw werd aangetroffen.

De slachtoffers waren ten tijde van het misdrijf tussen de 81 en 90 jaar oud en woonden onder meer in aanleunwoningen in Berkhout, Wognum en Hoogkarspel. De dader sloop veelal in de zomermaanden rond middernacht de woning binnen, waar de slachtoffers in bed lagen of op het punt stonden naar bed te gaan.
Provincie:
Tag(s):