dinsdag, 2. juni 2009 - 11:08

Achtervolging in de grachten van Leiden

Leiden

De politie van Leiden heeft afgelopen weekend na een achtervolging in de grachten een man aangehouden voor roekeloos vaargedrag.

Na diverse meldingen van bezorgde burgers zette de politie rond 22.30 uur op de Oude Vest de achtervolging in. Daarbij werden snelheden gehaald van 60 km/u, waar 6 km/u is toegestaan. Volgens een woordvoerder van de politie sloegen de golven aan weerszijde van de gracht over de kant.

Ter hoogte van de Lakenhallen verminderde de schipper snelheid en ging aan de kant. De politie heeft de boot direct klem gevaren en de schipper aangesproken. De schipper, een 41 jarige Leidenaar, moest blazen om te tonen of hij gedronken had. De uitslag was een F, wat inhield dat hij onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau blies hij uiteindelijk een uitslag van 535 ug/l. Op het water is de limiet 350 ug/l.

De politie heeft de boot in beslag genomen. Justitie zal bepalen of de boot voorlopig wordt gehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen de schipper op ter zake het vaargedrag en het varen onder invloed.
Provincie:
Tag(s):