zondag, 3. mei 2009 - 20:33

ADO geeft zege weer uit handen

(Elfvoetbal) ADO Den Haag zal de terugreis vanuit Heerenveen met een dubbel gevoel afleggen. De in degradatienood verkerende club hield aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen weliswaar een punt over door met 2-2 gelijk te spelen, maar de remise was vooral voor ADO wrang.

De ploeg van trainer Raymond Atteveld speelde niet goed, maar wel beter dan opponent Heerenveen. De thuisploeg blonk vooral uit in het verspelen van de bal, dan in het creëeren van kansen.

Dit leidde uiteindelijk tot de openingstreffer van ADO Den Haag in de 35ste minuut. Uit een corner van Richard Knopper kopte Csaba Horvath raak. De voorsprong was gezien het spelbeeld volkomen terecht. Heerenveen sloeg in deze fase van de wedstrijd de plank volledig mis qua strijd en bezieling. De Friezen waren met het hoofd schijnbaar al bij de bekerfinale, waarin FC Twente wacht als tegenstander.

Het leed werd drie minuten na de openingstreffer van ADO nog groter voor Heerenveen. De thuisploeg zag Lex Immers 0-2 achter doelman Brian Vandenbussche schieten. De ras-Hagenaar mikte zijn schuiver netjes tussen de palen, waardoor een stunt van ADO Den Haag in Friesland in de maak leek.

En daar waren ook in de tweede helft kansen toe, want Heerenveen keerde net zo inspiratieloos als in de eerste helft terug op het veld. Danijel Pranjic, normaliter dé man waar alles om draait bij Heerenveen, was evenals zijn ploeg niet in staat om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Na een overtreding van Christian Kum op Paulo Henrique kende arbiter Braamhaar in de 62ste minuut een strafschop toe aan Heerenveen, maar zelfs dit buitenkansje was niet besteed aan de Kroaat. Hij mikte de bal op de paal.

ADO was ondanks de gemiste pingel gewaarschuwd. Ook een Heerenveen met een off-day kan levensgevaarlijk zijn. En dit bleek, helaas voor ADO, ook het geval. De Friezen wisten via Paulo Henrique en verdediger Kristian Bak Nielsen alsnog langszij te komen.

Voor ADO restte een punt, maar waar vooraf voor was getekend, bleek na negentig minuten een bittere pil.