dinsdag, 21. april 2009 - 21:24

‘BGE roept wethouder ter verantwoording’

Emmen

Tijdens de raadsvergadering van 23 april zal de fractie van BGE een interpellatieverzoek doen om de illegale bomenkap aan de Rondweg en de Asserbrink in Emmen aan de kaak te stellen. ‘De wethouder heeft zeer summier gereageerd in de media en heeft tijdens de rondvraag in de commissievergadering van maart onvoldoende antwoord gegeven’: aldus BGE.

Nadat eerder raadsleden Wim Halm en René van der Weide al aangifte hebben gedaan van de illegale kap aan de Rondweg willen de raadsleden nu dat de wethouder is stevig aan tand wordt gevoeld. ‘De wethouder is nog steeds niet inhoudelijk op de zaak ingegaan en het wordt tijd dat de waarheid boven tafel komt’. Er zijn in onze ogen fouten gemaakt en het zou de wethouder sieren deze toe te geven zodat het groen herstelt kan worden aldus raadslid René van der Weide.

BGE wil tijdens de interpellatie haar constateringen en bevindingen toelichten door de foto’s die door de partij en burgers zijn gemaakt te tonen in de raadszaal. De fractie wil onder andere antwoord op hoe de wethouder deze bevindingen van BGE verklaart en of de wethouder nog steeds bij zijn mening blijft dat er alleen snoeiwerkzaamheden hebben plaats gevonden.
Provincie:
Tag(s):