maandag, 20. juli 2009 - 20:19

Agent trekt pistool in ziekenhuis

Apeldoorn

Een politieagent heeft zondagmiddag 19 juli in het ziekenhuis van Apeldoorn een 39-jarige man uit Almere moeten pepperen die volledig door het lint ging en de nodige vernielingen aanrichtte. Omdat de spray in eerste instantie geen effect leek te hebben, was de agent genoodzaakt zijn pistool te trekken. Uiteindelijk kon de aggressieve patiënt worden overmeesterd. Dit heeft de politie Noord- en Oost-Gelderland maandag bekend gemaakt.

De politie werd rond 16.30 uur door een automobilist geattendeerd op een man die in zijn auto over de A1 reed en kennelijk steeds in slaap viel. Kort daarna werd gemeld dat de bestuurder onder Twello z’n auto op de vluchtstrook tot stilstand had gebracht en mogelijk onwel was geraakt. De politie en een ambulance gingen naar de opgegeven locatie en troffen daar de man aan. Het vermoeden was dat hij onder invloed van harddrugs was. In zijn auto werden ook diverse drugs aangetroffen. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.
Toen de agent hem daar vandaan wilde meenemen, ging de verdachte volledig door het lint. Hij begon in een behandelkamer met spullen te gooien en richtte zijn agressie op de politieman. Hierbij ontstond schade aan meubilair van het ziekenhuis.
Om hem te overmeesteren gebruikte de agent pepperspray, maar dit leek in eerste instantie geen effect te hebben. Hij werd in een hoek gedreven en voelde zich dermate bedreigd dat hij z’n pistool trok. Op dat moment kreeg de verdachte last van de pepperspray en kon de agent direct z’n pistool bergen.
Met hulp van ziekenhuispersoneel kon hij de verdachte overmeesteren. Ter assistentie gearriveerde agenten brachten de man over naar het cellencomplex. Na controle door een arts is hij, na het afnemen van een bloedproef, in een observatiecel ingesloten. Hij is in verzekering gesteld en wordt vandaag verhoord. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zal het incident met de ziekenhuis-directie evalueren en betreurt de onrust die op de afdeling spoedeisende hulp is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):