zaterdag, 13. juni 2009 - 18:55

Agenten herkennen verdachte van compositietekening zedenzaak

Tilburg

De politie heeft zaterdag 13 juni een 19-jarige jongeman uit Tilburg aangehouden op verdenking van poging tot aanranding/verkrachting. Agenten kwamen hem op het spoor aan de hand van een compositietekening.

Het delict vond plaats op zaterdagochtend 6 juni plaats in het Von Weberpark. Een 17-jarige meisje was omstreeks 08.30 uur op de fiets onderweg van huis naar haar werk in de Tilburgse binnenstad. Nabij het tunneltje onder de Heijkantlaan werd ze onverwacht tegengehouden door een onbekende jongeman. Hij blokkeerde haar doorgang, waardoor ze wel moest stoppen. Hij riep meteen dat ze haar broek uit moest trekken. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer stevig aan haar haren werd getrokken.

De dader bleef daarbij roepen dat ze haar broek uit moest doen. Door hevige weerstand te bieden en te gillen kon het slachtoffer haar belager uiteindelijk op de vlucht doen slaan. Ze was erg overstuur door het voorval. Ze deed aangifte van poging tot aanranding/verkrachting. Afgelopen week is op aanwijzingen van het slachtoffer een compositietekening gemaakt van de dader.

Toen agenten vanmorgen (13 juni) rond exact hetzelfde tijdstip in burger in het Von Weberpark surveilleerden, zagen zij een jongeman die voldeed aan de persoon op de compositietekening. De verdachte werd gearresteerd, waarbij hij aangaf dat hij vorige week zaterdagochtend ook in het park was geweest. Het gaat om een 19-jarige jongeman uit Tilburg. In het belang van het verdere onderzoek is hij ingesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):