vrijdag, 6. februari 2009 - 17:14

Agenten onwel na lekkage gevaarlijke stof bij bedrijf

Hoek van Holland

Bij een coating bedrijf aan de Slachthuisweg in Hoek van Holland is vrijdagochtend rond 6:00 uur een hoeveelheid van ongeveer 300 kilo PZA ontsnapt. PZA is een grondstof die gebruikt wordt voor de productie van onder andere watergedragen alkydharsen.

Deze alkydharsen worden toegepast in de verfindustrie.
De hulpdiensten waren snel aanwezig om metingen te verrichten. Uit de metingen bleek dat er geen gevaarlijke concentratie in de omgeving aanwezig was. Uit voorzorg is de betreffende straat enige tijd afgesloten geweest, maar direct na de metingen weer geopend.
Agenten die bij het incident aanwezig waren gaven korte tijd later aan last te hebben van hoofdpijn en misselijkheid. Bij terugkomst in het politiebureau kregen collega's van hen, die met hen in contact kwamen, eveneens klachten.

Ambulancepersoneel was snel ter plaatse en bracht vier agenten over naar het Schielandziekenhuis voor controle. Er werd niets concreets vastgesteld, waarna ze het ziekenhuis konden verlaten. Een vijftal anderen werd ter plaatse onderzocht. Wel gaven de agenten nog aan last te hebben van hoofdpijn. Wanneer deze klachten aanhouden zullen er verdere onderzoeken volgen.

Er wordt onderzocht of er causaal verband is tussen de lekkage in het bedrijf en de klachten van het politiepersoneel.
Ook de juiste toedracht van het incident aan de Slachthuisweg is onderwerp van onderzoek.
Provincie:
Tag(s):