dinsdag, 17. maart 2009 - 9:12

Bomen planten, klimmen en zagen in Uithuizen

Eemsmond

Woensdag 18 maart is het Nationale Boomfeestdag. In de gemeente Eemsmond vieren we deze dag in Uithuizen. Dertig leerlingen van basisschool De Schelp gaan bomen planten in het dorp. Aan de Wenakker plant wethouder Harrie Sienot de eerste boom. Na het planten van de bomen krijgen de kinderen demonstraties boomklimmen en meubels maken met de motorzaag.

Tijdens de boomfeestdag komen op drie plaatsen in Uithuizen nieuwe bomen. De kinderen gaan aan de Wenakker, de St Annastraat en de Maarweg in Uithuizen aan de slag.

Meer boomactiviteiten
Na het planten krijgen de kinderen een demonstratie boomklimmen in de grote essen aan de Wenakker. Ook laat Melle Grondsma, medewerker van het Gemeentebedrijf, zien wat je allemaal met een motorzaag kunt maken. Uit een boomstam maakt hij bijvoorbeeld stoeltjes en krukjes. De houtgroep van dagbestedingscentrum NOVO heeft voor de kinderen bouwpakketten voor vogelhuisjes gemaakt.

Boomfeestdag
Elk jaar wordt Nationale Boomfeestdag gevierd. Op die dag krijgen bomen extra aandacht, zodat iedereen ziet hoe mooi ze zijn en hoe belangrijk ze zijn voor onze samenleving. Meer dan 150.000 kinderen in het hele land planten op deze dag honderdduizenden bomen en struiken. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag in samenwerking met meer dan vierhonderd gemeenten.
Provincie:
Tag(s):