dinsdag, 28. juli 2009 - 23:58

Contador wint Profcriterium van Stiphout

De Profronde van Stiphout is dinsdagavond gewonnen door Tour de France-winnaar Alberto Contador. De tweede en derde plek waren respectievelijk voor Andy en Frank Schleck.

De profronde die dit jaar voor de dertigste keer werd gehouden, is het tweede criterium na de Tour de France. Jaarlijks zet de organisatie alles op alles op de Tourwinnaar binnen te halen.

Voorafgaand aan de wedstrijd door het Brabantse Stiphout was het een drukte van belang rondom de persoon Contador. Naast fans die graag een handtekening wilden, was er vooral belangstelling van de pers voor zijn uitspraken over Lance Armstrong en diens reactie daarop. Contador reageerde met het antwoord, dat hij graag wil fietsen en de kwestie Armstrong te laten voor wat hij was.

Armstrong reageerde geïrriteerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot, die maandag nog tegen de media meldde dat hij en Armstrong op gespannen voet zouden leven.

Via zijn twitter meldde hij: "Als ik hem was, zou ik stoppen met dit gedoe en om te beginnen zijn team te bedanken, want zonder hen had hij de tour nooit gewonnen."
Provincie:
Tag(s):