vrijdag, 21. augustus 2009 - 13:06

De ene gestolen speedboot sleept de andere

Dordrecht

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vorige week in Dordrecht een 43-jarige man uit Breda aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van twee speedboten. ‘De man werd ‘s nachts op heterdaad betrapt’, laat het KLPD vrijdag 21 augustus weten.

Melding
In de nacht van woensdag 12 naar donderdag 13 augustus meldden attente medewerkers van Rijkswaterstaat aan de Waterpolitie dat ze op de Dordtsche Kil twee speedboten hadden aangetroffen zonder navigatieverlichting. Het betrof een speedboot met één persoon die een andere speedboot op sleeptouw had. Rijkswaterstaat vertrouwde de zaak niet en vroeg de Waterpolitie ter plaatse.

Contactslot eruit
De Waterpolitie stelde een kort onderzoek in bij de boten en zag dat in de gesleepte boot het contactslot eruit was gebroken. In de speedboot waarin de verdachte zat werden een bivakmuts en inbrekerswerktuigen aangetroffen. De Bredanaar verklaarde dat hij de tweede boot drijvend had aangetroffen en daarom maar op sleeptouw had genomen.

Beiden boten gestolen
De speedbootbestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit nader onderzoek bleek dat de gesleepte boot die nacht was gestolen. De eigenaar dacht nog dat zijn boot in Puttershoek lag. Op de andere boot waren alle herkenbare nummers verwijderd zodat een identificatie lastig was. Na onderzoek door vaartuigspecialisten van het KLPD bleek echter ook deze speedboot sinds oktober 2008 als gestolen was gemeld.

De verdachte is dinsdag 18 augustus weer op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):