maandag, 27. april 2009 - 9:32

Dixon wint, Doornbos twaalfde na straf

Robert Doornbos heeft zijn eerste oval-race achter de rug. De Nederlander zal gemengde gevoelens aan het weekend overgehouden hebben. De Newman/Haas/Lanigan-coureur kwalificeerde zich knap op de eerste rij en handhaafde zich de eerste twintig ronden op een podiumpositie. Maar tijdens zijn eerste pitstop gedurende de eerste neutralisatie ging het mis.

Bij het wegrijden raakte Doornbos een losliggende band van de man die voor hem stopte, teamgenoot Graham Rahal. Daarvoor werd hij bestraft en hij viel ver terug. De Nederlander finishte de race wel, als twaalfde. De winst ging naar titelhouder Scott Dixon. Helio Castroneves en Tony Kanaan completeerden het podium.

Doornbos: “De beginfase van de race verliep volgens plan, ik hoorde bij de top drie die afstand nam. Toen kwam die gele vlag-situatie en die pitstop waarbij ik de op de grond liggende band van Graham toucheerde. Erg jammer, maar ik heb wel weer veel geleerd. Fysiek was de race niet zwaar, maar mentaal wel. Ik ben in ieder geval blij dat ik de race uit kon rijden en veel inhaalacties onder de riem heb. Dan moet het bij de Indy 500 maar gebeuren.�
Categorie:
Tag(s):