zondag, 28. juni 2009 - 10:51

Dode en zwaar gewonde bij ongeval

Soesterberg

Bij een ernstig ongeval op de Amerfoortseweg in Soesterberg zijn zaterdagavond een dode en een zwaargewonde gevallen. Even na tien uur kregen de hulpdiensten diverse meldingen van een éénzijdig ongeval.

Ter plaatse troffen de hulpdiensten een grote ravage aan. De auto lag in twee stukken in de berm. Stukken van de auto lagen verspreid over tientallen meters. Eén slachtoffer, een 22-jarige man uit Soesterberg bleek te zijn overleden. Een ander slachtoffer, 22 jaar uit Soesterberg was ernstig gewond en werd met spoed naar het UMC overgebracht. De twee mannen waren afkomstig uit Litouwen en woonden in Soesterberg.

Getuigen verklaarden dat zij gezien hadden dat de auto met hoge snelheid, na een inhaalmanoeuvre, begon te tollen. De bestuurder raakte de macht over zijn stuur kwijt en botste vervolgens tegen een boom. De auto schoot verder en kwam uiteindelijk tegen een andere boom tot stilstand. Door de enorme klap brak de auto in twee stukken en vlogen de twee inzittenden uit het voertuig. Op het weggedeelte waar het ongeval plaatsvond geldt een inhaalverbod. De politie heeft het ongeval in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):