dinsdag, 16. juni 2009 - 11:20

Drie generaties ijsberen herenigd

Rhenen

Dinsdag zijn drie generaties ijsberen in Ouwehands Dierenpark Rhenen met elkaar herenigd. Moeder Huggies met jong Walker wordt herenigd met haar dochter Freedom en diens jong Sprinter.

De ijsberen hebben gescheiden van elkaar geleefd na de geboorte van jong Walker in december 2008. Walker is nu groot genoeg om kennis te maken met de andere ijsberen. Vader Victor zal gescheiden blijven van de groep, aangezien volwassen ijsbeermannen agressief gedrag kunnen vertonen naar jonge ijsberen.

Een bijzonder verhaal

IJsbeer Huggies is in 1994 gevonden voor de kust van Siberië, waar zij alleen op een ijsschots ronddobberde. Een onderzoeksteam heeft het weesje opgevangen op Wrangle Island, dichtbij Siberië. Het ijsbeertje was toen 5 maanden oud. Na dit avontuur is Huggies, via Moskou, terechtgekomen in Ouwehands Dierenpark Rhenen waar zij, om goed te socialiseren, is samengebracht met bruine beer Björna om als een echte beer op te groeien. Vervolgens is Huggies tijdelijk verhuisd naar een Zweedse dierentuin in het kader van het fokprogramma, waarna zij met jong Freedom weer terug naar Rhenen kwam.
Provincie:
Tag(s):