zondag, 19. juli 2009 - 19:47

Drukte tijdens eerste Vierdaagsefeesten

Nijmegen

De Vierdaagsefeesten 2009 zijn zaterdag 19 juli van start gegaan. De Algemeen Commandant van de politie kijkt terug op een goede eerste avond: 'er was een gezellige drukte met een goede sfeer'.

Bij de Matrixx was het erg druk en werden lichtkranten aangezet om het publiek te laten weten dat het vol was. In totaal werden 18 aanhoudingen gedaan.

Crowdmanagement
Vanaf 23.00 uur werd het erg druk bij het Hunnerpark. Via lichtkranten werd het massaal toestromende publiek bij de Matrixx (Hunnerpark) gevraagd om een andere locatie te kiezen. Ook werden stagemanagers en politiemensen door een SMS-alert geïnformeerd over de drukte.

Ook op het Koningsplein en de Waalkade (rond 23.30uur) was het druk.

Aanhoudingen

De aanhoudingen zijn gedaan voor met name de volgende strafbare feiten: vechten op straat / mishandeling, opiumwet en belediging.

Daarnaast heeft de politie veel wildplassers bekeurd. Ook de komende dagen wordt hier streng tegen opgetreden, zeker gelet op de klachten van omwonenden.

Drukte bij station
Toen de muziek afgelopen was, stroomde het publiek massaal richting het station. Daar heeft de politie nog een groep van zo’n 25 vechtende mensen uit elkaar gehaald. De toedracht was onduidelijk, er werd over en weer geslagen. Niemand wenste aangifte te doen. De ambulance kwam ter plaatse om een vrouw na te kijken die mogelijk letsel had opgelopen. Zij kon na controle naar huis.

Bij het station werden wildplassers bekeurd en mensen die op het spoor liepen.

Alcoholcontroles
Zoals gebruikelijk houdt team Verkeershandhaving van de politie ook dit jaar weer
Provincie:
Tag(s):