donderdag, 10. september 2009 - 21:06

Een duurzaam idee? Doe mee aan de Milieuprijs Meppel

Meppel

Inwoners, bedrijven, scholen en verenigingenkunnen sinds woensdag ideeën indienen voor de Meppeler Milieuprijs 2009. Het gaat daarbij om ideeën en plannen die het milieu sparen of verbeteren. Voor basisscholen is een aparte prijsvraag opgesteld. De winnende basisschool ontvangt een bedrag van € 500,-. De winnaars van bedrijven en inwoners kunnen beiden € 2.000,- winnen. De inschrijftermijn sluit op 1 november 2009. De winnaars worden eind november bekendgemaakt.

De kwaliteit van ons milieu moet zoveel mogelijk gewaarborgd blijven, zodat ook toekomstige generaties op een aangename wijze kunnen leven. De prijsvraag heeft als doel initiatieven voor een duurzame toekomst van de gemeente Meppel mogelijk te maken en te stimuleren en inwoners, bedrijven en kinderen hierbij te betrekken. Het thema van 2009 is energiebesparing. De Milieuprijs is opgezet in samenwerking met de Milieufederatie Drenthe.

De jury van de Milieuprijs bestaat uit deskundigen op het gebied van duurzaamheid: Reinder Hoekstra, directeur van de Milieufederatie Drenthe, Bert Hofhuis, directeur van Rendo en Marcel Huisman, adviseur duurzaamheid en innovatie bij Syntens. Zij zullen bepalen wie eind november de verschillende prijzen in ontvangt mogen nemen.

Vanochtend heeft wethouder Ton Dohle op het Kerkplein het startsein voor de Milieuprijs gegeven met een ludieke Spaarlampenwisselrace. Vol enthousiasme renden de leerlingen van de Mgr. Niermanschool langs diverse winkels om de spaarlampen af te geven. De oude gloeilampen werden verzameld in een bak en overhandigd aan de wethouder. Ton Dohle: ‘De besparing die de race heeft opgeleverd komt overeen met het gemiddelde energieverbruik van een gezin met twee kinderen in een jaar. Dit laat zien dat een kleine actie al een behoorlijke besparing kan opleveren!’ Als dank voor hun deelname ontvingen de kinderen een biologisch afbreekbare balpen.
Provincie:
Tag(s):