maandag, 12. januari 2009 - 21:27

Eerste Kopperprent voor Emmer burgemeester

Emmen

Burgemeester Cees Bijl van de gemeente Emmen ontving maandagavond uit handen van André van Liere, directeur van Van Liere Media, de traditionele Kopperprent. Dit gebeurde in het paviljoen van Dierenpark Emmen. Van Liere Media had dit jaar de eer in het district ‘De Groote Veenen’ (Drenthe, kop van Overijssel en de Noord-Oostpolder) de jaarlijkse Kopperprent te mogen maken.

Al sinds de Middeleeuwen wordt er aan het begin van ieder nieuw jaar een Kopperprent ontworpen. Tot enkele honderden jaren geleden werd de Kopperprent door de medewerkers van de drukkerij verkocht. Van de opbrengt werd een groot feest gegeven. In 1949 is een deel van deze oude traditie weer in ere hersteld. Tegenwoordig wordt er door de werkgeversvereniging van drukkers jaarlijks een drukker gevraagd om een Kopperprent te maken. Met deze prent laat een drukker zien waartoe een bedrijf creatief en technisch in staat is. Van de Kopperprent wordt slechts een kleine oplage gedrukt.

Dit jaar is Van Liere Media gevraagd om de jaarlijkse Kopperprent te maken. “Het is een prachtige gelegenheid om te laten zien wat je als modern mediabedrijf allemaal kunt�, zegt Van Liere. “In de afgelopen vijftig jaar hebben we al drie keer eerder een Kopperprent mogen ontwerpen en het is steeds weer een uitdaging daar iets bijzonders van te maken. Het is technisch een bijzondere opdracht en het uiteindelijke resultaat moet kwaliteit uitstralen en zowel in tekst als beeld gewoon mooi zijn. Ja, ik ben trots op het resultaat. Ik vind dat we als bedrijf echt iets bijzonders gemaakt hebben.�

Voor het concept, de tekst en het ontwerp heeft Van Liere Media een beroep gedaan op Kitty van der Klugt en Peter Veen. Het drukken en de afwerking is volledig in eigen huis verzorgd. Voor wie geen exemplaar kan bemachtigen, een digitale versie van de Kopperprent is na maandag 12 januari gratis te downloaden via de website van Van Liere Media; www.vanlieremedia.nl.
Provincie:
Tag(s):