woensdag, 20. mei 2009 - 21:33

Eerstejaars leerlingen AOC Terra Eelde exposeren in gemeentehuis Tynaarlo

Tynaarlo

Vanwege het 75 jarig bestaan van stichting Het Drentse Landschap zijn er in de provincie Drenthe allerlei activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd. In het gemeentehuis van Tynaarlo exposeren eerstejaars leerlingen van AOC Terra VMBO-Groen Eelde vanaf 4 juni verschillende werken. Het thema is ‘Het Maakbare Landschap’.

De jongeren zijn dit jaar begonnen met een maatschappelijke stage, die zich deels heeft afgespeeld in het landschap. Zo hebben zij bij het Landgoed Lemferdinge en Landgoed Vosbergen gesnoeid en opgeruimd en zwerfvuil weggehaald op verschillende plekken in het landschap. De gemeente Tynaarlo kwam met de vraag of leerlingen van AOC Terra Eelde een werkstuk konden maken dat betrekking heeft op het Drentse landschap. Vanaf 4 juni worden deze werkstukken geëxposeerd in het gemeentehuis.

De docenten kunstvakken hebben een opdracht voor de leerlingen gemaakt: maak in een doos een landschap zoals jij hem zou willen of leuk vindt. Of maak een landschap dat te maken heeft met datgene wat jij in het landschap hebt gevonden. Vervolgens zijn de leerlingen aan de slag gegaan en hebben er zeer uiteenlopende, boeiende werkstukken van gemaakt. Vanaf 4 juni is het mogelijk de werken te zien tijdens de expositie in het gemeentehuis van Tynaarlo in Vries. De feestelijke opening wordt verricht door wethouder Harm Assies om 15.10 uur. De openingshandeling zal helemaal in de geest van de tentoonstelling zijn. Wat het is? Kom langs, dan kunt u het met eigen ogen zien!
Provincie:
Tag(s):