maandag, 6. april 2009 - 20:55

Feest in de gemeente Westerveld

Diever

Op donderdag 16 april wordt het nieuwe gemeentehuis van Westerveld officieel geopend én wordt het startschot gegeven voor het culturele jaar Duusternis & Laokeblad. De officiële openingshandeling wordt verricht door waarnemend Commissaris van de Koningin van Drenthe, mevrouw A. Haarsma. Het startschot voor het culturele jaar wordt gelost door de heer R Munniksma, gedeputeerde Cultuur van de provincie Drenthe en door
mevrouw A. Kleine Deters, wethouder Cultuur van de gemeente Westerveld.

Mevrouw A. Haarsma zal als openingshandeling een kunstwerk onthullen op het plein voor de hoofdingang van het gemeentehuis. Het kunstwerk is ontworpen en gemaakt door kunstenaar Merijn Bolink uit Amsterdam. Vervolgens zal zij zich ‘een weg naar binnen banen’ door de hoofdingang.

De start van het culturele jaar Duusternis & Laokeblad wordt omlijst met dans, muziek, zang en dichtkunst: een voorproefje van het culturele programma van Duusternis & Laokeblad. Voorafgaand aan dit spektakel wordt op ludieke wijze het officiële startschot gegeven.

Op zaterdag 18 april staan de deuren van het gemeentehuis open, voor iedereen die het gebouw wil bezichtigen én kennis wil maken met het bestuur en de medewerkers van Westerveld. Het Open huis is van 11.00 – 16.30 uur. Naast een bezichtiging, vinden er ook presentaties en demonstraties plaats.
Provincie:
Tag(s):