zaterdag, 20. juni 2009 - 12:32

Flat ontruimd na gaslek

Heerlen

Zaterdagochtend omstreeks 05.15 uur rukte de brandweer uit naar een kelderbrand in een flatgebouw aan de Laurierstraat in Heerlen. Door onbekende oorzaak was brand ontstaan.

De brandweer heeft het brandje geblust. De vrijgekomen rook verspreidde zich in vier trappenhuizen en deels ook op de galerijen. De brandweer was geruime tijd bezig met het 'doorblazen' van de trappenhuizen om de rook te verdrijven, en verrichtte constant luchtmetingen.

Op een gegeven moment werd gas gemeten en werd een onderzoek ingesteld. Vermoedelijk is bij het blussen een gasleiding gesprongen en lekte er gas. In eerste instantie werd dit niet opgmerkt vanwege het doorblazen en ventileren van de met rook gevulde ruimten. Pas bij een latere luchtmeting werd het gas gemeten.

Op dat moment werd besloten het uit 4 verdiepingen en circa 40 appartementen bestaande flatgebouw te ontruimen. De bewoners moesten hun woning uit veiligheidsoverwegingen verlaten. Een deel van hen werd door de gemeente Heerlen opgevangen in een nabijgelegen schoolgebouw. Sommigen zorgden zelf voor opvang.

Medewerkers van het energiebedrijf zijn momenteel bezig met het afsluiten van het gas en het herstellen van het lek.
Provincie:
Tag(s):