vrijdag, 16. oktober 2009 - 14:49

Geen verkeerstoename door geplande woningbouw Den Dolder

Den Dolder

De geplande woningbouw in Den Dolder zorgt niet voor een grote toename van verkeer in het dorp. Dat is één van de conclusies van het verkeersonderzoek Den Dolder van de gemeente Zeist, dat gisteravond werd gepresenteerd aan de inwoners van Den Dolder. De afsluiting van de spoorwegovergang in de Dolderseweg zal wel duidelijk merkbare gevolgen hebben.

In het verkeersonderzoek is een vergelijking gemaakt tussen de situatie in 2007 en de situatie in 2020. In 2007 is de laatste grote verkeerstelling gedaan, in 2020 moeten alle huidige plannen voor Den Dolder zijn uitgevoerd. Alle ontwikkelingen sinds 2007 zijn daarin ook meegenomen. Het verkeersonderzoek geeft een beeld van de gevolgen van de extra woningen, de gevolgen van de wijzigingen in het wegennet en de gevolgen van overige ontwikkelingen (bijvoorbeeld aanpassing van de A28 en herinrichting van Vliegbasis Soesterberg).

Uit het verkeersonderzoek blijkt dat de invloed van de extra woningbouw op de verkeersstromen in Den Dolder beperkt is en de afsluiting van de spoorwegovergang en de doortrekking van de Andreas Foxlaan naar de N238 zorgen voor een forse afname van verkeer in het centrum van Den Dolder. De afsluiting van de spoorwegovergang en het doortrekken van de Andreas Foxlaan zorgen voor een forse toename van verkeer op de Paltzerweg
Provincie:
Tag(s):