vrijdag, 2. oktober 2009 - 9:24

Geen zin wint 48 Hour Film Project

Utrecht

Aan de vooravond van de uitreiking van de Gouden Kalveren is in Moira in Utrecht de winnaar van het 48 Hour Film Project bekendgemaakt. Geen zin van Gijs Veerhoek, waarin een ruziend stel een paar eters over de vloer krijgt, is door de jury verkozen tot CineMec Best of Utrecht-film en wordt ingezonden voor de wereldfinale in Amerika.

De jury was onder de indruk van 'de acteerprestaties van de acteur Egbert-Jan Weeber en de originele verhaallijn'Runner-up film was AAN het einde van de wereld van het team Turbo Turbo Dot NL, vanwege 'het ontroerende verhaal, het mooie camerawerk en het interessante gebruik van het genre'.

De jury bestond uit Krist Jan Knigge (winnaar 48 Hour Film Project Amsterdam 2007 en 2008), Pieter Tuinman (bioscoopexploitant), Eva Eisenloeffel (producent Lemming Film), Gerben Kuipers (directeur CineMec Ede) en Ben Sombogaart (regisseur De Storm en Bride Flight).

Alle inzendingen werden woensdag 30 september een keer vertoond en daar kwamen verschillende publieksfavorieten uit naar voren: Staalman van het team DPPLR, waarin een uitgerangeerde superheld zijn spindokter bezoekt en voor een onaangename verassing komt te staan, HIJ van het team De Film Soos, waarin Nadine haar frustraties omtrent haar vader afreageert, en NEERLANDS WINKELTROTS van het team Priscilla Films.

In totaal schreven 35 teams zich in voor het 48 Hour Film Project, dat vrijdag 25 september op het Nederlands Film Festival van start ging. 26 Teams leverden hun film 48 uur later op tijd in. Dit jaar kwamen zeven producties te laat binnen. Twee films zijn niet ingeleverd. Alle films werden vertoond, maar alleen de films die op tijd ingeleverd waren, dongen mee naar de CineMec Best of Utrecht-Award.

Op 19 november is de Nederlandse finale van het 48 Hour Film Project om 18.00 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Het 48 Hour Film Project werd mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Film Festival, CineMec Ede en Vrede van Utrecht.
Provincie:
Tag(s):