dinsdag, 16. juni 2009 - 21:09

Gewonden in trein door geknapte bovenleiding

Sassenheim

Door rond vliegende glasscherven in de trein rijdend tussen Sassenheim en Warmond zijn dinsdagavond zes personen gewond geraakt. Dit maakte een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten bekend.

Door nog onbekende oorzaak knapte de bovenleiding boven de rails en kwam tegen een ruit van een passerende trein aan. De ruit ging hierdoor stuk. De zes gewonden werden door ambulancepersoneel onderzocht en zullen, indien nodig, naar een ziekenhuis worden gebracht.

Doordat de spanning van de bovenleiding is gehaald, is er geen treinverkeer mogelijk op het baanvak. Over een lengte van 300 meter is de leiding los en zal gerepareerd moeten worden. Wanneer er weer treinen kunnen rijden is nog niet bekend.

Niet alleen het treinverkeer heeft last van het ongeval. Ook het verkeer op de A44 in de richting van Amsterdam ondervindt hinder. Door kijkers ontstond er een file van twee kilometer.

Update:

Tussen Amsterdam Centraal, Schiphol en Leiden Centraal moeten reizigers rekening houden met een vertraging van 15 tot 45 minuten.
Door herstelwerkzaamheden rijden er tussen Amsterdam Centraal, Schiphol en Leiden Centraal minder treinen.

Er worden bussen ingezet tussen Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Leiden.
Reizigers van Leiden Centraal naar Nieuw-Vennep kunnen omreizen via Hoofddorp.
Reizigers van Schiphol naar Leiden en Rotterdam kunnen omreizen via Amsterdam Centraal.
Prognose:
Spoorbeheerder ProRail verwacht aan het einde van de middag klaar te zijn met herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding.


Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):