zaterdag, 6. juni 2009 - 1:31

Grote controle in Venlo leidt tot 100 boetes

Venlo

Bij een grote controle in Venlo heeft de politie donderdag tussen 15.00 uur en 22.00 uur bijna 100 verbalen geschreven voor verschillende overtredingen. De controle werd met 60 medewerkers uitgevoerd door Nederlandse en Duitse politie, Koninklijke Marechaussee, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de belastingdienst, meldt de politie Limburg-Noord.

De politie controleerde op alle voorkomende zaken, van gedragingen van weggebruikers tot technische zaken van voertuigen en overige overtredingen. Door de belastingdienst werd beslag gelegd op acht auto's, waarvan er vijf werden afgevoerd in verband met een belastingschuld. De hoogste schuld was 21.000 euro.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde vijf bussen, waarvan er twee in overtreding van de rijtijdenwet bleken. In totaal werd hiervoor een boete uitgeschreven van 770 euro en beide chauffeurs kregen een rijverbod. Ook werden 12 taxi’s gecontroleerd.

Deze controle werd opgezet door de politie om de samenwerking tussen de verschillende disciplines uit te bouwen en te versterken. Het oogpunt van de opzet was een zo breed mogelijke aanpak van alle soorten van overtredingen. De controles vonden plaats op de Kaldenkerkerweg en Nijmeegseweg in Venlo en de Rijksweg in Arcen.
Provincie:
Tag(s):