donderdag, 18. juni 2009 - 10:50

Grote telefoonstoring Walcheren hersteld

Middelburg

Sinds donderdagochtend kampte het Zeeuwse Walcheren met een grote telefoonstoring. Vanaf 12.30 uur kwam het telefoonverkeer langzaam op gang, hoewel een deel van het vaste telefoonnetwerk nog geen continuïteit kon bieden. Na uitvoerig testen is om 14.30 uur vastgesteld dat het telefoonverkeer weer op reguliere wijze verloopt.

De storing trad op sinds 08.44 uur. Na een inventarisatie bleekkt dat het hele telefoonverkeer van vaste telefoonnummers in Walcheren (gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere) lam lag. Ook de mobiele telefonie van KPN werkte niet. Telefoonverkeer van andere providers werkte wel, maar was vaak overbelast.

Noodnummer112

Ook de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland (1-1-2 voor politie, brandweer en ambulance) was door deze storing getroffen. Het communicatiesysteem C2000 voor onderlinge communicatie tussen de meldkamer en de hulpdiensten werkt wel.

Aanvragen in Zeeland voor geneeskundige hulpverlening, politie en brandweerzorg via 1-1-2 werd verwerkt via de Meldkamer van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant in Tilburg. V

De brandweer in Zeeland had de procedure in werking gesteld waarbij brandweerposten in Zeeland bemand werd. Zodra er een melding voor de brandweer binnenkwam, werd de betreffende post via C2000 gealarmeerd en kan de brandweer uitrukken.

Politie in de getroffen gemeenten hadden zoveel mogelijk de dienstdoende agenten op straat rondlopen om bereikbaar te zijn voor publiek. Ambulancediensten hadden contact met de meldkamer en konden hun werk op reguliere wijze uitvoeren.

Betalingsproblemen

Op heel Walcheren waren er problemen met het dataverkeer, zodat o.a. ook niet gepind kon worden.

De oorzaak van het probleem is nog niet bekend en wordt nu onderzocht.
Provincie:
Tag(s):