dinsdag, 7. juli 2009 - 22:36

Hanze TukTuk in India voor finale Hybrid TukTuk Battle

Groningen

Het Hanze TukTuk Team -bestaande uit acht studenten van de Hanzehogeschool Groningen- is deze week in India aangekomen om zich voor te bereiden op de finale van de ‘Hybrid TukTuk Battle.’ De finale van de wedstrijd vindt plaats van 22 tot en met 25 juli in de Indiase kustplaats Chennai. Chennai telt ruim vier miljoen inwoners en velen verplaatsen zich met behulp van de TukTuk als voornaamste vorm van transport.

De Hybrid TukTuk Battle is een initiatief van Enviu en het doel is het ontwerpen van een modificatie aan de bestaande TukTuk, die ervoor moet zorgen dat deze gemotoriseerde riksja minder vervuilend en efficiënter in het brandstofverbruik wordt.

De modificatie van de TukTuk van de Hanzehogeschool Groningen is gebaseerd op een direct injectiesysteem, gecombineerd met de mogelijkheid van het gebruik van meerdere brandstoffen (benzine, LPG en CNG (aardgas)). Het gebruik van LPG en CNG zorgt voor grote reductie in schadelijke uitstoot en het gebruik van aardgas past natuurlijk goed bij Groningen.

Tijdens de Battle strijden vier hogescholen en universiteiten uit Nederland (Hanzehogeschool Groningen, TU Delft, TU Eindhoven en HAN Arnhem) en drie universiteiten uit India tegen elkaar.
Provincie:
Tag(s):