zaterdag, 14. maart 2009 - 22:32

Heerenveen sukkelt zich naar ruime zege

(Elfvoetbal) Zonder zichzelf überhaupt ergens druk om te maken heeft sc Heerenveen zaterdag gewonnen van Sparta. Dat de bezoekers na een half uur spelen met tien man kwamen, zorgde voor de dood van de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde Sparta met negen man en een 5-1-nederlaag.

Een verkeerde pass, de zoveelste voorzet die niet aankomt, een vrijstaande speler even niet zien. Het gebeurde allemaal bij Heerenveen, maar geen speler die erover klaagde. Sparta speelde dramatisch en daarvan zouden de Friezen hoe dan ook profiteren, een foutje was dus niet erg.

Toen al na een halfuur spelen Kim Jaggy zijn tweede gele kaart, en dus rood, kreeg, zakte het spel van de Friezen helemaal in. Danijel Pranjic schoot het buitenkansje van elf meter binnen en de wedstrijd was gespeeld. Het zag er bijzonder lankmoedig uit wat de Friezen deden, maar alles wel in de wetenschap dat het voor stond en er ongetwijfeld nog wel een doelpunt zou vallen. Met name Roy Beerens stelde teleur. Een vleugelspeler die zo vaak vrij de achterlijn mag halen, moet goede voorzetten geven, maar bijna geen enkele van zijn negen voorzetten kwam terecht bij een medespeler.

De spelers van Heerenveen hadden gelijk, maar maakten er daardoor wel een bloedeloze wedstrijd van. Het was bij vlagen het aankijken niet waard. Met vijf doelpunten van Danijel Pranjic, Patrik Ingelsten, Roy Beerens, Michal Svec en Bonaventure Kalou. Twee ervan vielen uit een strafschop en de laatste drie in de laatste vijf minuten.

Tussendoor lukte het zelfs Sparta nog een doelpunt te maken. De manier waarop was eigenlijk tekenend voor de manier van spelen van Heerenveen. Rydell Poepon was twee man te snel af en ook Edouard Duplan was vlotter bij de bal dan twee Friezen, waardoor de Fransman nog 3-1 maakte.

De doelpunten van Heerenveen vielen pas vanaf het moment dat Sparta ook afscheid nam van haar tweede man met rood, Ruud Knol, een kwartier voor tijd. Een grote gelijkenis met vorige week, toen Heerenveen tegen Groningen speelde, dat ook twee man met rood zag vertrekken. Nu had Heerenveen het geluk dat het tegen een bijzonder zwakke tegenstander speelde, waardoor zij alsnog een monsterscore neerzette.
Categorie:
Tag(s):